Cretan Cookies
Η νέα σειρά προϊόντων αρτοποιίας Cretan Cookies έχει ως σκοπό την προβολή της κρητικής παράδοσης και της διατροφικής κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοι μας
Η νέα σειρά προϊόντων αρτοποιίας Cretan Cookies έχει ως σκοπό την προβολή της κρητικής παράδοσης και της διατροφικής κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοι μας. Σπουδαίο ρόλο στην προσπάθεια αυτή, κατέχουν οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγονται εξ' ολοκλήρου στη Κρήτη όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα χαρούπια, τα εσπεριδοειδή, οι σταφίδες, τα σύκα, η τσικουδιά, τα άγρια βότανα, το μέλι κ.α.
Πετύχαμε συνειδητά και χωρίς κανένα συμβιβασμό να δημιουργήσουμε προϊόντα εκλεκτής ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής τους και αυτό βασικά είναι στάση ζωής και εν γένει, όλοκληρη φιλοσοφία που αντικατοπτρίζει την Αφοί Κουνδουράκη Α.Ε. Σας προτείνουμε περήφανα και με σεβασμό τις νέες αυτές γεύσεις, γνωρίζοντας ότι απολαμβάνετε μπισκότα υψηλής διατροφικής αξίας που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Τι είναι το χαρούπι; Το χαρούπι ή αλλιώς ξυλοκέρατο, είναι ο καρπός της Χαρουπιάς. Μοιάζει σαν αυτόν της Φασολιάς, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερος. Όταν είναι χλωρό, είναι πράσινο, ενώ μετά την ωρίμανσή του παίρνει ένα καφετί χρώμα και γίνεται σκληρό. Τα χαρούπια χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα ως ζωοτροφή, αλλά ο καρπός αυτός έθρεψε και πολλούς λαούς σε περιόδους πολέμων και λιμών, όταν τα άλλα τρόφιμα ήταν δυσεύρετα, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή διατροφική του αξία. Η θρεπτική αξία του χαρουπιού Το χαρούπι περιέχει υψηλό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών (4%), υδατανθράκων (76%), σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου (81 mg/100 γρ), καλίου (800 mg/100 γρ) και βιταμινών Α και Β, ενώ εν περιέχει οξαλικό οξύ, που μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώνει το ασβέστιο.
Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Οι σπόροι της βρόμης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους από το σώμα. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης ή/και δυσκοιλιότητα.
Η βρώμη έχει γίνει σημαντικό συστατικό της διατροφής τα τελευταία χρόνια χάρη στις ευεργετικές ιδιότητές της για την υγεία. Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες (β-γλυκάνες), τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το […]
Διαβάστε ΠερισσότεραΠολλές μελέτες εξέτασαν τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα αμύγδαλα στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του θετικού ρόλου στη διαχείριση του βάρους και των προστατευτικών τους επιδράσεων στον διαβήτη, την παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις », λέει η RebeccaTraylen, διατροφολόγος και διευθύντρια διατροφολογίας στο Probio7.
Διαβάστε ΠερισσότεραΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ SUPERFOOD Η σουλτανίνα είναι δημοφιλής ποικιλία σταφυλιού στην Ευρώπη. Η σταφίδα σουλτανίνα η οποία, όπως έχει αποδειχθεί, είναι μοναδική στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πλούσια σε φαινόλες. Είναι ένας διατροφικός θησαυρός που κρύβει μέσα της τέτοιο πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ως προς […]
Διαβάστε Περισσότερα